Finská rybí polévka Lohikeitto | Coolinářka
4. 10. 2019

Finská rybí polévka Lohikeitto

Ingredience

  • cca 1 kg ořezu z ryb
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • 1 malá bílá cibule
  • 1/2 hrnku čerstvého kopru
  • 2 lžíce mraženého hrášku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • cca 200 g lososa
  • citronová šťáva
  • sůl
  • bílý pepř

Blíží se podzim, horké letní sna snad brzy pominou a zase začne období kdy bude chuť na vydatnou horkou polévku. V hradecké prodejně Ocean48- http://www.ocean48.cz (na Dukelské třídě) kupuji za pár kaček ořez k lososů, které se výborně hodí na vývar, který si můžete udělat klidně do zásoby.

Postup

  1. Nejprve si připravte asi 750 ml rybího vývaru z ořezu ryb, mrkve, petržele a trochy soli.

  2. Nechte mírně probublávat cca 30-40 minut.

  3. Vývar slijte, zbytky ryb vyhoďte, mrkev a petržel nakrájejte na kostičky.

  4. Ve větším hrnci na másle orestujte nasekanou bílou cibuli, přidejte k ní na malé kostičky nakrájené oloupané brambory a vše zalijte rybím vývarem. Společně vařte do změknutí brambor.

  5. Poté celý obsah rozmixujte tyčovým mixérem.

  6. Polévku dejte znovu vařit, přidejte do ní hrášek, nakrájenou mrkev a petržel, přilijte smetanu a provařte.

  7. Nakonec dejte do vroucí polévky na kousky nakrájeného lososa a nasekaný kopr. Polévku dochuťte citronovou šťávou, solí a bílým pepřem.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu