Istrijská fazolová polévka Maneštra | Coolinářka
5. 9. 2016

Istrijská fazolová polévka Maneštra

Ingredience

  • uzená žebra (nebo tradičně kost od pršutu se zbytkem masa)
  • 1 hrnek černých fazolí
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 rajče
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g uzeného bůčku
  • 1 hrst petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Receptů na tuto typickou chorvatskou polévku je spousta, dá se říct, že každá rodina má ten svůj oblíbený. Nikdy v ní ale nechybí uzené maso a fazole. Zkuste si tuto polévku, která vás zaručeně zahřeje a postaví na nohy, uvařit během nadcházejících podzimních dnů!

Postup

  1. Do hrnce vložte kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočte, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí

  2. Vše zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 60 minut

  3. Nyní vyjměte cibuli a česnek a vyhoďte je

  4. Po hodině dejte do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel

  5. Když je vše uvařené do měkka, do polévky přidejte už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku

  6. Tuto směs před tím krátce orestujte na pánvi

  7. Polévku dochuťte solí a pepřem.
    Dobrou chuť!

Polévky

Polévky

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu