Těstoviny se slávkami | Coolinářka
10. 10. 2019

Těstoviny se slávkami

Ingredience

  • 1 kg čerstvých slávek
  • cca 300 g těstovin
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 4 lžíce rajčatové passaty nebo kvalitní rajčatové omáčky
  • sůl

Vítám vás, přátelé, na nové verzi blogu Coolinářka! Je přehlednější a hlavně – rychleji se načítá! Věřím, že se brzy zorientujete a bude se vám líbit…

Dnešním receptem vám chci představit surovinu, které se mnozí z vás možná trochu bojí. Není ale vůbec důvod, příprava slávek je velmi jednoduchá a rychlá! Dnes si tedy představíme snadný recept, který vás svou chutí přenese k moři 🙂 Výborné slávky kupuji v hradecké pobočce Ocean48.

Postup

  1. Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Všechny otevřené nebo prasklé rovnou vyhoďte. 

    Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a vařte je do změknutí.

  2. Do velké pánve nalijte pár lžic olivového oleje a přidejte očištěné slávky. Pánev přiklopte asi na 4 – 5 minut. Za tuto dobu se všechny mušle otevřou, tak plamen vypněte a slávky přendejte před cedník stranou do mísy. \Scezenou tekutinu z pánve si nechte!  Nyní slávky znovu přeberte a mušle, které se neotevřely, vyhoďte. Z většiny vyndejte vnitřek, pár jich nechte celých i se skořápkou.

  3. Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčatové sugo nebo omáčku.  Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte pár lžic scezené tekutiny z mušlí.

  4. Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec jídlo posypejte nasekanou petrželkou.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu