Steak z tuňáka se středomořskou zeleninou | Coolinářka
14. 4. 2019

Steak z tuňáka se středomořskou zeleninou

Ingredience

  • 2 plátky čerstvého tuňáka http://www.ocean48.cz/
  • 1 malá cuketa
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • cca 6 cherry rajčat
  • špetka koření - provensálské byliny
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citron k podávání

Blíží se léto, možná Vám přijde vhod lehký recept s rybou, jako je ten dnešní. Čerstvého tuňáka jsme si doma doslova zamilovali! Navíc jeho příprava je snad nejjednodušší a nejrychleší, co může být. Kvalitní ryby kupuji tradičně v hradecké pobočce http://www.ocean48.cz/. Pak už stačí jen dobrá zeleninová příloha třeba ve formě salátu nebo restované zeleniny, jako je v dnešním příspěvku.

Postup

  1. Ve větší pánvi na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek

  2. Až zesklovatí, přidejte na plátky nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata

  3. Vše osolte a opepřete a přidejte provensálské bylinky

  4. Obsah pánve podlijte asi 50 ml vody, přiklopte pokličkou a duste asi 5 minut

  5. Do hotové zeleniny nakonec přidejte čerstvou bazalku

  6. Mezitím z obou stran osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem plátky tuňáka a na grilu nebo s pánvi s kapkou oleje ho z obou stran krátce (asi 2 minuty) opečte, tak aby zůstal uvnitř červený

  7. Hotové tuňákové steaky podávejte se zeleninou, lehce zakápnuté citronovou šťávou.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu