Kapr na kmíně s vídeňským bramborovým salátem | Coolinářka
22. 12. 2024

Kapr na kmíně s vídeňským bramborovým salátem

Ingredience

  • na vídeňský salát:
  • 500 g brambor typu A
  • ½ červené cibule
  • 100 ml horkého vývaru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvá pažitka
  • na kapra:
  • 4 porce nebo podkovy kapra s kůží
  • 50 g másla
  • 1 lžíce celého kmínu
  • sůl
  • tymián nebo rozmarýn (nemusí být)
  • citron k servírování

Zkuste letos na Štědrý den změnu! Kapra na kmíně a vídeňský bramborový salát. Oba recepty jsou jednoduché na přípravu a rozhodně ctí tradici středoevropské kuchyně.

 

Recept vznikl ve spolupráci s eshopem Kulinaria.cz

salátová mísa

salátové příbory

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce a ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.

  2. Ty v míse zalijte horkým vývarem, jablečným octem a olejem. Přidejte nahrubo nasekanou červenou cibuli a sůl a pepř a společně zamíchejte, tak aby se zálivka spojila se škrobem z brambor.

  3. Nakonec salát posypte nasekanou čerstvou pažitkou.

  4. Troubu dejte předehřát na 200°C. Porce ryby ze všech stran osolte.

  5. Vyskládejte je do zapékací mísy vymazané máslem. Posypte je kmínem, přidejte bylinky a na každou porci kousek másla. Dejte je péct na cca 15 minut. V průběhu pečení porce přelévejte výpekem.

  6. Upečené porce kapra podávejte s vídeňským bramborovým salátem.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Saláty

Saláty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu