Kuřecí shawarma | Coolinářka
11. 7. 2016

Kuřecí shawarma

Ingredience

  • 400g kuřecích stehenních řízků
  • 200ml bílého jogurtu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky granulovaného česneku
  • ½ lžičky drceného římského kmínu
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl
  • pepř
  • kůra z poloviny citronu
  • NA DIP
  • 1 menší stroužek česneku
  • cca 10cm salátové okurky
  • 200ml bílého jogurtu
  • NA PODÁVÁNÍ
  • pita chleba nebo tortillové placky
  • rajčata
  • ledový salát
  • cibule

Pokud jste někdy navštívili blízký východ, určitě jste narazili na tuto typickou specialitu. Voňavé kousky grilovaného masa s typickým exotickým kořením vám jistojistě připomenou dovolenou u moře… Jsem přesvědčená, že svou rodinu či hosty při dalším grilování tímto jídlem rozhodně nadchnete!

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso

  2. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř

  3. Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat

  4. Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon

  5. Maso až nyní osolte a položte na rošt a grilujte ho z obou stran, aby se dokonale propeklo

  6. Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře.
    Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu