Jarní kuřecí roláda | Coolinářka
3. 6. 2020

Jarní kuřecí roláda

Ingredience

  • 1 vykostěné kuře 
  • 250 g sýru ricotta 
  • 1 hrst zeleného hrášku 
  • 1 žloutek 
  • 1 hrst strouhaného parmazánu 
  • 2 strouhnutí muškátového oříšku
  • 1 jarní cibulka 
  • 150 g anglické slaniny 
  • 1 lžička koření na pečené kuře 
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř

Kuřecí roláda, to je jistota… Vždycky je dokonale propečená a chutná všem, navíc je tak variabilní, co se náplně týče. Já zvolila tentokrát jarní kombinaci zeleného hrášku a jarní cibulky…

Postup

  1. Troubu dejte předehřát na 180 stupňů na horkovzduch.

  2. Připravte si sýrovou nádivku z ricotty, do které zamíchejte vaječný žloutek, zelený hrášek, strouhaný parmazán, nasekanou jar cibulku a muškátový oříšek.

  3. Vykostěné kuře omyjte a papírovou utěrkou osušte. Plát masa položte na čistou podložku kůží dolů. Maso osolte a opepřete. Rozložte na něj plátky slaniny. Na ní nyní opatrně rozmažte ricottovou směs 

  4. Roládu teď přes podélnou stranu opatrně zarolujte a zajistěte provázkem. Přendejte ji do pekáčku, povrch mírně osolte, opepřete a okořeňte směsí koření na pečené kuře. Povrch poklaďte kousky másla. Maso lehce podlijte vodou a dejte ho péct asi na 50 minut do předehřáté trouby. Během pečené roládu podlévejte výpekem, případně přilijte trochu vody.  

  5. Podávejte ideálně s bramborou kaší.  

Recepty z masa

Recepty z masa

Velikonoce

Velikonoce

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu