Ingredience
1 /2 malé šalotky1 lžíce slunečnicového oleje- cca
2 cm na jemno nakrájeného čerstvého zázvoru - chilli paprička v množství dle chuti
2 -3 lžíce červeného vinného octa2 lžíce hnědého cukru- snítka čerstvého rozmarýnu
- cca
5 větších jahod
Vyzkoušet si natáčení reklamy byla jedna z těch výzev, které se neodmítají, když navíc šlo o reklamu na můj oblíbený Král sýrů nebeský, nebylo nad čím váhat – jak říká klasik: „výzva přijata!!!“ Natáčení se konalo v úžasném prostředí Tančící kuchyně, hned naproti ikonickému Tančícímu domu na vltavském nábřeží. S výhledem na Vltavu a Pražský hrad jsem od rána pozorovala cvrkot přípravy natáčení reklamního spotu, který sice trvá pár sekund, ale podílí se na něm početný štáb a využívá se ohromné množství techniky, světel, atd. Když pak přišla řada na mě, jako účinkující, dostala jsem se do šikovných rukou vizážistky a kostyméra, kteří ze mně během pár chvil udělali „pikantní blogerku“, přesně tak, jak stálo ve scénáři. Tato májová reklama na Nebeský sýr totiž ilustruje 3 podoby lásky – pikantní, svěží a sladkou. Svěží blogerkou byla Romanka z blogu Na skok v kuchyni (http://www.naskokvkuchyni.cz) a sladkou blogerkou byla Dominika z blogu Pieces od my world (http://www.piecesofmyworld.cz). Každá jsem si jako doplněk k sýru připravily recept – já tedy pikantní jahodové čatni. Spolu s námi tam byl i sommelier Vláďa, který naše recepty doplnil ideálně se hodícím vínem.
A jak to celé dopadlo? Posuďte sami, já jsem spokojená moc: http://www.facebook.com/Kralsyru/videos/756922191149362/
Postup
V tlustostěnném menším hrnci na oleji krátce orestujte jemně krájenou šalotku
Až zesklovatí, přidejte nakrájenou chilli papričku a zázvor, krátce zarestujte a přidejte vinný ocet
Nezakryté vařte pár minut
Pak přidejte cukr, nasekaný rozmarýn a jahody
Jahody pustí šťávu, ve které se cukr zcela rozpustí
Čatní nechte vychladnout a podávejte ke Králi sýrů nebeský a červenému vínu.
Dobrou chuť!Příspěvek vznikl ve spolupráci s Králem sýrů.