Bramborová lepenice | Coolinářka
7. 2. 2019

Bramborová lepenice

Ingredience

  • cca 750 g brambor typu C
  • 1 velká červená cibule
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • 1 lžíce soli
  • špetka celého kmínu
  • 1 lžíce sádla
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • jitrnice, jelita, pečený prejt, …

Dnešní recept je spíš takový tip na servírování, protože žádné velké vaření se tu nekoná 🙂 V tomto období zabíjaček by se vám ale mohla hodit právě tato příloha – jihočeská lepenice, kterou dělá moje mamka k opečeným zabíjačkovým specialitám… ale dá jíst klidně samostatně, třeba jako rychlá večeře.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Brambory oloupejte a dejte je vařit do osolené vody s kmínem

  2. Mezitím na lžíci sádla zpěňte na měsíčky nasekanou červenou cibuli, přidejte nakrájené kysané zelí a asi 5 lžíc vody z vroucích brambor, zamíchejte, přiklopte a zelí duste asi 3 minuty

  3. Uvařené brambory slijte, ale trošku vody v nich nechte

  4. Rozšťouchejte je a nakonec do nich zamíchejte podušené zelí s cibulkou a vše posypejte mletou paprikou

  5. Lepenice se skvěle hodí jako příloha k upečeným jitrnicím, jelítkům a prejtu.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu