Bramborová lepenice | Coolinářka
7. 2. 2019

Bramborová lepenice

Ingredience

  • cca 750 g brambor typu C
  • 1 velká červená cibule
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • 1 lžíce soli
  • špetka celého kmínu
  • 1 lžíce sádla
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • jitrnice, jelita, pečený prejt, …

Dnešní recept je spíš takový tip na servírování, protože žádné velké vaření se tu nekoná 🙂 V tomto období zabíjaček by se vám ale mohla hodit právě tato příloha – jihočeská lepenice, kterou dělá moje mamka k opečeným zabíjačkovým specialitám… ale dá jíst klidně samostatně, třeba jako rychlá večeře.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Brambory oloupejte a dejte je vařit do osolené vody s kmínem

  2. Mezitím na lžíci sádla zpěňte na měsíčky nasekanou červenou cibuli, přidejte nakrájené kysané zelí a asi 5 lžíc vody z vroucích brambor, zamíchejte, přiklopte a zelí duste asi 3 minuty

  3. Uvařené brambory slijte, ale trošku vody v nich nechte

  4. Rozšťouchejte je a nakonec do nich zamíchejte podušené zelí s cibulkou a vše posypejte mletou paprikou

  5. Lepenice se skvěle hodí jako příloha k upečeným jitrnicím, jelítkům a prejtu.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Left Menu IconSledujte mě
Menu