Ingredience
- 90 g nastrouhaného sýru čedar
- 1 vejce
- 70 ml oleje
- 125 g hladké mouky
- 25 g polohrubé mouky
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- 1/3 lžičky jedlé sody
- 125 ml mléka
- 50 g nastrouhané mrkve
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Slané muffiny máme moc rádi! Jsou vhodné ještě teplé na večeři a druhý den, jako když najdu, pro dceru do školy na svačinu. Mrkev těsto příjemně zvláční a sýr dodá výbornou chuť!
Vyzkoušela jsem poprvé keramickou formu na muffiny Grün&form z eshopu Kulinaria, která je nejen krásná, ale peklo se v ní skvěle! Pokud použijete klasickou formu na 12 muffinů, zdvojnásobte množství surovin!
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte olej, mléko, nastrouhaný čedar a mrkev. V jiné míse smíchejte obě mouky s práškem do pečiva a tuto sypkou směs postupně přes jemné síto přesypte do tekuté směsi, nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Vznikne řidší těsto, které rozdělte do muffinové formy Grün&Form, kterou si předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Muffiny dejte do vyhřáté trouby péct asi na 20-30 minut.