Slané muffiny s čedarem a mrkví | Coolinářka
10. 4. 2024

Slané muffiny s čedarem a mrkví

Ingredience

  • 90 g nastrouhaného sýru čedar
  • 1 vejce
  • 70 ml oleje
  • 125 g hladké mouky
  • 25 g polohrubé mouky
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • 125 ml mléka
  • 50 g nastrouhané mrkve
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Slané muffiny máme moc rádi! Jsou vhodné ještě teplé na večeři a druhý den, jako když najdu, pro dceru do školy na svačinu. Mrkev těsto příjemně zvláční a sýr dodá výbornou chuť!

Vyzkoušela jsem poprvé keramickou formu na muffiny Grün&form z eshopu Kulinaria, která je nejen krásná, ale peklo se v ní skvěle! Pokud použijete klasickou formu na 12 muffinů, zdvojnásobte množství surovin!

 

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů.

  2. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte olej, mléko, nastrouhaný čedar a mrkev. V jiné míse smíchejte obě mouky s práškem do pečiva a tuto sypkou směs postupně přes jemné síto přesypte do tekuté směsi, nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.

  3. Vznikne řidší těsto, které rozdělte do muffinové formy Grün&Form, kterou si předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  4. Muffiny dejte do vyhřáté trouby péct asi na 20-30 minut.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu