Ingredience
100 g krup (v suchém stavu)150 g žlutého hrachu (v suchém stavu)- cca
250 g obraného husího nebo kachního masa 2 stroužky česneku1 menší žlutá cibule50 g zeleného mraženého hrášku1 menší červená cibule1 lžíce sušené majoránky- husí nebo kachní sádlo
- sůl
Když vám zbude po svatomartinské hostině masa ani ne pořádně na jednu porci, co s ním… Vykouzlete z něho plnohodnotnou večeři pro celou rodinu – šoulet. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete!
Postup
Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí
Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě do měkka
Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenouCibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejteNa povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 stupňů asi na 15-20 minut.