Zabijačkový guláš | Coolinářka
11. 3. 2020

Zabijačkový guláš

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 1 vepřový jazyk
  • 500 g vepřových jater
  • 1 vepřová ledvinka
  • 3 větší cibule
  • 3 celé stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • starší chleba na zahuštění nebo vepřový mozeček
  • 2 lžíce sádla

Pravý zabijačkový guláš je vlastně docela jiný než ten klasický. Prim v něm hraje hned několik druhů mas, které zbytečně nepřebíjí chuť výrazného koření, rajčatového protlaku atd., jako v klasickém guláši. Nepatří do něho ani paprika, ani mouka na zahuštění a já nedávám ani majoránku. Vyniká tak dokonalá chuť masa. 

Ve spolupráci s Košík.cz

 

Postup

  1. Do většího hrnce dejte na sádlo restovat nahrubo nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, idejte na větší kostky nakrájenou a osolenou vepřovou plec, ledvinu, a celý vepřový jazyk. Maso nechte restováním zatáhnout. 

  2. Pak dhrnce vhoďte celé stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a kmín. Obsah hrnce zalijte vroucí vodou a přiklopte ho poklicí. Guláš vařte do změknutí masa, je-li třeba přidejte vodu. (Práci si můžete urychlit, když použijete tlakový hrnec). Vepřový jazyk vyjměte a oloupejte, pak ho nakrájejte a vraťte do hrnce. 

  3. Když je maso téměř měkké, přidejte do guláše na kousky nakrájená vepřová játra.  Vařte společně ještě asi 10–1minut a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba nebo vepřovým mozečkem, které v něm nechte rozvařit. 

  4. Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.  

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu