Rychlá paštika z husích jater | Coolinářka
28. 1. 2017

Rychlá paštika z husích jater

Ingredience

  • cca 400 g husích jater
  • 200 g kvalitního másla
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku čerstvého tymiánu
  • 1 lžičku čerstvého rozmarýnu
  • 50 ml brandy
  • sušené brusinky nebo mandle či jedlé kaštany a pod.
  • sůl
  • celý barevný pepř

Výroba domácí paštiky je pro vás možná trochu strašák a dosud jste se neodhodlali. Já mám pro vás recept tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Stále mám k dispozici pomocníka od Kenwood – robot Major Titanium, pomocí něhož jsem tentokrát paštiku rozmixovala. V jeho skleněném blenderu lze totiž mixovat i horký obsah, což bylo v tomto receptu dost důležité.

Postup

  1. Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50g másla smažit na hrubo nakrájenou cibuli, až zprůhlední přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku

  2. Po necelé minutě přidejte očištěná a nakrájená játra, tymián a rozmarýn

  3. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte brandy

  4. Alkohol se během pár minut odpaří

  5. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut

  6. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznut a přesvědčte se, zda není syrový

  7. Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi 2 kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť

  8. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve dejte do mixéru a přidejte k němu cca 100 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného)

  9. Celý obsah rozmixujte dohladka

  10. Paštiku přendejte do misky a dochuťte ji solí, nasekanými sušenými brusinkami, případně mandlemi či povařenými nasekanými jedlými kaštany

  11. Nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater! Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným máslem a posypte celými kuličkami barevného pepře

  12. Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu