Quesadilla s kuřecím masem | Coolinářka
16. 5. 2016

Quesadilla s kuřecím masem

Ingredience

  • 4 větší tortillové placky
  • 400g kuřecích prsou
  • čerstvé bylinky (tymián, petržel, šalvěj, rozmarýn, ...)
  • ½ velké konzervy tmavých fazolí
  • 1 menší stroužek česneku
  • olivový olej
  • malá konzerva kukuřice
  • 200g tučného tvrdého sýru (např. čedaru)
  • zakysaná smetana

Sezóna grilování pomalu nastává a dnes vám přináším velmi jednoduchý recept, který si zamilují dospělí i děti. Navíc náplně můžete všemožně obměňovat. Quesadillas dělám s úspěchem už několik let a staly se lehčí, zdravější a levnější alternativou ke klasických steaků z grilu.

Tento recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz

Postup

  1. V olivovém oleji (ale klidně i v bílém jogurtu nebo zakysané smetaně) smíchejte nadrobno nasekané bylinky dle vaší chuti spolu s trochou soli s pepře

  2. Do vzniklé marinády vložte na třetiny nakrájená kuřecí prsa a nechte je asi hodinu marinovat

  3. Mezitím si připravte pastu z tmavých fazolí: fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujte s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
    Na rozpáleném grilu kuřecí maso z obou stran opečte a nakrájejte je na menší kousky.
    Do poloviny každé placky rozetřete fazolovou pastu, na ní dejte nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypte nastrouhaným sýrem

  4. Každou tortillu přehněte a přesuňte ji na středně rozpálený gril

  5. Krátce ji opékejte, dokud se nezačne sýr tavit, dejte pozor, aby se placky nezačaly připalovat

  6. Zapečené tortilly sejměte z grilu a nakrájejte je na třetiny

  7. Podávejte teplé, pokapané zakysanou smetanou, ideální přílohou je zeleninový salát.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu