Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance | Coolinářka
4. 11. 2015

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 bílý jogurt
  • hrst plocholisté petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • máslo
  • sůl

Jestli Vám občas chybí inspirace, jak originálně a hlavně chutně připravit kuře, zkuste tento recept! Zvládne ho úplně každý a troufám si tvrdit, že i u Vás bude mít úspěch!

Postup

  1. V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte

  2. Kuřecí stehna, či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi

  3. Kuře nechte 2-3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne

  4. Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte

  5. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla

  6. Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů

  7. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody.
    Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova

  8. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem

  9. Podávejte například s bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu