Zimtsterne | Coolinářka
4. 12. 2015

Zimtsterne

Ingredience

  • 200g mletých mandlí
  • 2 bílky
  • 120g cukru krupice
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • moučkový cukr na posypání válu

Letos jsem poprvé zkusila upéct typické německé vánoční cukroví Zimtsterne, mandlovo-skořicové hvězdičky. Musím říct, že recept vypadal o dost jednodušeji, než jakým nakonec byl. Těsto se totiž strašně lepí, tak se obrňte trpělivostí při válení a vykrajování hvězdiček. Nakonec jsem se s tím ale poprala a výsledek stojí za to!

Postup

  1. Nejprve ušlehejte bílky pokojové teploty spolu se špetkou soli v tuhý sníh

  2. Pak do něho přidejte citrónovou šťávu a po lžicích přisypávejte cukr a šlehejte ho vždy do té doby, než se rozpustí

  3. Nakonec zašlehejte i lžičku kukuřičného škrobu

  4. Vznikne vám pevný lesklý sníh

  5. Z této směsi si dejte stranou 3 lžíce na polevu

  6. V jiné míse promíchejte mleté mandle se skořicí a tyto pak zamíchejte do ušlehaného sněhu

  7. Vzniklé těsto dejte minimálně na 3 hodiny do lednice ztuhnout.
    V původním receptu se hvězdičky vykrajovaly z rozváleného plátu těsta, což mně ale moc nešlo, proto jsem nakonec těsto rozválela po malých částech na hojně moučkovým cukrem posypaném válu nebo silikonové podložce

  8. Doporučuji mít pocukrované i vykrajovátko.
    Hvězdičky položte na plech s pečícím papírem a potřete je štětečkem sněhovou polevou, kterou si nařeďte trochou studené vody.
    Pečte je při 150 stupních cca 15 minut a následně je nechte rozležet v krabici na nějakého chladném místě.
    Dobrou chuť!

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu