Ingredience
250 g Mascapone1 /4 hrnku bílého cukru krupice- semínka z
1 /2 vanilkového lusku 1 vejce1 žloutek100 ml tučné smetany- čerstvé maliny
- nastrouhaná kůra z
1 /2 citronu - máslo na vymazání zapékacích misek
- hrst plátků mandlí
Tento dezert je opravdu hříšně dobrý, přátelé! Tak pokud chcete své drahé polovičce osladit den svatého Valentýna, zkuste ho! Nebudete litovat… Kombinace kyselejších malin a sladkého Mascarpone s vanilkou funguje dokonale!
Postup
Mascarpone vyšlehejte s cukrem do hladka
V jiné misce smíchejte vejce a žloutek se semínky z vanilkového lusku a citronovou kůrou
Obě směsi nyní šlehačem spojte, ale nešlehejte je příliš dlouho, aby se hmota nesrazila
Nyní ušlehejte smetanu a opatrně ji lžící vmíchejte do Mascarpone směsi
Dvě menší zapékací misky vymažte máslem a nalijte do nich směs tak do 3/4 jejich obsahu
Nyní je vložte do vodní lázně do pekáče s horkou vodou, tak aby hladina vody sahala tak do poloviny zapékacích misek
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut
Hotový dezert nechte vychladnou na pokojovou teplotu a podávejte s plátky na sucho opražených mandlí.
Dobrou chuť!