Ingredience
500 g mletého krůtího masa1 bílý rohlík nebo houska- cca
200 ml mléka 100 g listového špenátu1 vejce2 lžíce strouhaného parmazánu- malý stroužek česneku
1 /2 lžičky nastrouhané citrónové kůry- máslo
- sůl
- pepř
Na zelený čtvrtek – zelené jídlo, už několik let je naším oblíbený receptem na sekanou právě tato z krůtího masa a špenátu.
Postup
Nejprve si nakrájejte na kostičky rohlík nebo housku a namočte je do mléka (2 dcl)
Pak přidejte namleté krůtí maso, nakrájený listový špenát (buď čerstvý, spařený vroucí vodou nebo mražený, toho asi 5 válečků, nechte ho rozmrazit a vyždímejte), 1 vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 na jemno nasekaný stroužek česneku, citrónovou kůru, osolte a opepřete
Z této směsi vytvořte váleček, dejte ho do pekáčku, na vrch poklaďte pár plátky másla, lehce podlijte vodou a pečte při 180 stupních asi 30-40 minut
Během pečení sekanou přelévejte výpekem, případně znovu podlijte vodou, podobně jako když pečete kuře
Podávejte ideálně s bramborovou přílohou.
Dobrou chuť!