Krůtí sekaná se špenátem | Coolinářka
24. 3. 2016

Krůtí sekaná se špenátem

Ingredience

  • 500g mletého krůtího masa
  • 1 bílý rohlík nebo houska
  • cca 200ml mléka
  • 100g listového špenátu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • malý stroužek česneku
  • 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Na zelený čtvrtek – zelené jídlo, už několik let je naším oblíbený receptem na sekanou právě tato z krůtího masa a špenátu.

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte na kostičky rohlík nebo housku a namočte je do mléka (2 dcl)

  2. Pak přidejte namleté krůtí maso, nakrájený listový špenát (buď čerstvý, spařený vroucí vodou nebo mražený, toho asi 5 válečků, nechte ho rozmrazit a vyždímejte), 1 vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 na jemno nasekaný stroužek česneku, citrónovou kůru, osolte a opepřete

  3. Z této směsi vytvořte váleček, dejte ho do pekáčku, na vrch poklaďte pár plátky másla, lehce podlijte vodou a pečte při 180 stupních asi 30-40 minut

  4. Během pečení sekanou přelévejte výpekem, případně znovu podlijte vodou, podobně jako když pečete kuře

  5. Podávejte ideálně s bramborovou přílohou.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Velikonoce

Velikonoce

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu