Kuřecí prsa pečená s hořčično-medovou omáčkou a rozmarýnem | Coolinářka
30. 12. 2015

Kuřecí prsa pečená s hořčično-medovou omáčkou a rozmarýnem

Ingredience

  • 500g kuřecích prsních řízků
  • 600g brambor typu C
  • 2 střední cibule
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kvalitní hořčice (já použila Moffat mustard Sweet&mild od http://uncleroys.cz/ )
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • snítky rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citrónu (nemusí být)

Kuřecí prsa jsou považována za nudnou surovinu. Je ale fakt, že já je mívám v mrazáku pro přípravu rychlého obědu či večeře docela často. Jedná se o dost suché maso, ale když se připraví s nápaditou omáčkou, stane se z něho delikatesa. Navíc mám ráda recepty tzv. z jednoho hrnce a tento právě takovým je.

Postup

  1. Nejprve oloupejte a na hrubo nakrájejte cibuli

  2. Tu osmažte na olivovém oleji v litinové pánvi nebo pekáči, ve kterém budete pokrm později péct

  3. Až začne lehce zlátnout, dejte pánev i s cibulí stranou

  4. Nyní si oloupejte a na měsíčky nakrájejte brambory

  5. Rozprostřete je na cibulku do pánve, osolte je a pokapejte olivovým olejem

  6. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct na 190 stupňů na 20 minut do vyhřáté trouby.
    Mezitím si připravte omáčku z tekutého medu, obou druhů hořčic, trochy oleje, česneku, pepře a soli

  7. Uvedené poměry berte spíš orientačně, omáčku si vylaďte podle své chuti, jestli máte rádi spíš sladší či pikantnější

  8. Přijdete případně i šťávu z citrónu.
    Po předpečení brambor je vyndejte z trouby, vyskládejte na ně nakrájená mírně osolená syrová kuřecí prsa a vše zalijte hořčično-medovou směsí

  9. Navrch položte snítky rozmarýnu

  10. Opět pánev zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte péct dalších 20 minut

  11. Nakonec dopékejte odkryté pod grilem dalších cca 15 minut.
    Dobrou chuť

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu