Ingredience
500 g kuřecích prsních řízků600 g brambor typu C2 střední cibule2 lžíce medu2 lžíce kvalitní hořčice (já použila Moffat mustard Sweet&mild od http://uncleroys.cz/ )1 lžíci hrubozrnné hořčice2 stroužky česneku- olivový olej
- snítky rozmarýnu
- sůl
- pepř
- šťáva z citrónu (nemusí být)
Kuřecí prsa jsou považována za nudnou surovinu. Je ale fakt, že já je mívám v mrazáku pro přípravu rychlého obědu či večeře docela často. Jedná se o dost suché maso, ale když se připraví s nápaditou omáčkou, stane se z něho delikatesa. Navíc mám ráda recepty tzv. z jednoho hrnce a tento právě takovým je.
Postup
Nejprve oloupejte a na hrubo nakrájejte cibuli
Tu osmažte na olivovém oleji v litinové pánvi nebo pekáči, ve kterém budete pokrm později péct
Až začne lehce zlátnout, dejte pánev i s cibulí stranou
Nyní si oloupejte a na měsíčky nakrájejte brambory
Rozprostřete je na cibulku do pánve, osolte je a pokapejte olivovým olejem
Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct na 190 stupňů na 20 minut do vyhřáté trouby.
Mezitím si připravte omáčku z tekutého medu, obou druhů hořčic, trochy oleje, česneku, pepře a soliUvedené poměry berte spíš orientačně, omáčku si vylaďte podle své chuti, jestli máte rádi spíš sladší či pikantnější
Přijdete případně i šťávu z citrónu.
Po předpečení brambor je vyndejte z trouby, vyskládejte na ně nakrájená mírně osolená syrová kuřecí prsa a vše zalijte hořčično-medovou směsíNavrch položte snítky rozmarýnu
Opět pánev zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte péct dalších 20 minut
Nakonec dopékejte odkryté pod grilem dalších cca 15 minut.
Dobrou chuť