Rebarborové muffiny se zázvorem | Coolinářka
19. 4. 2016

Rebarborové muffiny se zázvorem

Ingredience

  • 230g rebarbory
  • 230g hladké mouky
  • 50g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 + 50g hnědého cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200ml mléka
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 vejce
  • 90g másla + 1 lžíce na posypku

Loni jsem našla na stránkách Jamieho Olivera tento recept s úžasnou kombinací rebarbory a zázvoru. A tak jsem se na tyto muffiny těšila, že jsem v obchodě vyhlížela rebarboru už začátkem měsíce 🙂 Vyzkoušejte je také!

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 180 stupňů

  2. Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva

  3. Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo

  4. Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru

  5. Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto

  6. Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
    Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte ze zbylého zázvoru, 50g cukru a lžíce másla

  7. Tuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 stupňů asi na 25 minut

  8. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu