Bavorské vdolečky | Coolinářka
27. 6. 2016

Bavorské vdolečky

Ingredience

  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 130ml mléka
  • 20g droždí
  • kůra z ½ citronu
  • špetka soli
  • tuk na smažení
  • 150g tvarohu
  • 150g Mascarpone
  • moučkový cukr
  • čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ...)

Pamatuji si skvělé bavorské vdolečky překvapivě ze školní jídelny. Nedávno jsem na ně dostala chuť a po letech si je znovu s gustem dala. Zkuste je také, v této trochu vyletněné verzi!

Postup

  1. Z rozdrobeného droždí a trochy krupicového cukru ve větší míse ruční metlou rozmíchejte řídkou kašičku

  2. Přidejte vlažné mléko, zbytek cukru, prosetou mouku, vejce, špetku soli a kůru z poloviny citronu

  3. V robotu pomocí hnětacího háku nebo ručně zadělejte lepkavé těsto

  4. V průběhu hnětení postupně přidávejte rozpuštěné máslo

  5. Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu

  6. Tuk na smažení (sádlo, olej či 100% tuk) rozpusťte v širším hrnci, aby hladina sahala asi do jeho 1/3.
    Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, aby bylo přibližně 1 cm tlusté

  7. Vykrajujte z něho kolečka o průměru asi 7 cm.
    Zdali je tuk dostatečně rozpálený, vyzkoušejte vhozením trošky těsta, když se začne smažit, můžete do tuku vložit vykrájená kolečka

  8. Smažte je do zlatova z jedné strany pod pokličkou, z druhé strany už nezakryté

  9. Usmažené vdolky nechte okapat na papírové utěrce.
    Tvaroh a Mascarpone společně vyšlehejte s moučkovým cukrem, jehož množství zvolte své chuti.
    Vdolečky servírujte se směsí tvarohu a Mascarpone a s čerstvým letním ovocem

  10. Můžete je posypat moučkovým cukrem.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu