Tvarohovo-bramborové noky s karamelizovanými jahodami | Coolinářka
4. 7. 2015

Tvarohovo-bramborové noky s karamelizovanými jahodami

Ingredience

  • 300 g brambor uvařených ve slupce
  • 260g hrubé mouky
  • 1 balení tučného tvarohu
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic hnědého krystalového cukru
  • jahody
  • plátky mandlí

undefined

Postup

  1. Sezóna jahod vrcholí, proto vám přináším recept na výborné tvarohovo-bramborové noky s karamelizovanými jahodami a mátou

  2. Nejprve si připravte těsto na noky, či knedlíky, chcete-li 🙂 V míse smíchejte nastrouhané vychladlé uvařené brambory, tvaroh, hrubou mouku, vejce, špetku soli a moučkový cukr

  3. Ze vzniklého těsta tvořte noky a ty pak vařte ve vodě, dokud nevyplavou na hladinu

  4. Zkuste jeden rozkrojit a případně jim ještě pár minutek dejte..

  5. Mezi tím si připravte v malém rendlíčku karamel: do 50 ml vody dejte asi 5 lžic hnědého krystalového cukru, nemíchejte a nechte provářet, dokud se cukr nerozpustí, více zhnědne a nezačnou se dělat vetší lepkavé bubliny

  6. Pak do něho dejte nakrájené jahody a přelijte jím uvařené noky

  7. Můžete také knedlíky servírovat s čerstvě nakrájenými jahodami, a karamelem vše polít až na talíři

  8. Posypte opraženými plátky mandlí a podávejte

  9. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu