Makovec se švestkami | Coolinářka
8. 8. 2017

Makovec se švestkami

Ingredience

  • 150 g mletého máku
  • 280 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • vypeckované švestky
  • moučkový cukr

Výborná kombinace máku a švestek fungovala skvěle už v receptu na švestkové knedlíky s marcipánem, recept si můžete připomenout zde: https://www.coolinarka.cz/recept-152. Dnešní recept jsem zkoušela péct už loni, ale snědl se tak rychle, že jsem ho ani nestačila vyfotit. Letos jsem pár kousků uhájila 🙂 Původní recept z blogu The story of cake http://www.thestoryofacake.sk, respektive Pradobroty http://www.pradobroty.cz je bezlepkový a bezlaktózový, tím si nebudeme komplikovat život a použijeme tradiční suroviny.

Postup

  1. Postup je velmi jednoduchý, budete potřebovat šlehač nebo robot

  2. Velmi důležitý je první krok, kdy budeme společně šlehat vejce a třtinový cukr do velmi husté pěny asi 10 minut

  3. Po této době, tenkým pramínkem přilévejte olej, stále šlehejte

  4. Nyní do směsi krátce zašlehejte mletý mák a mléko.
    V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva

  5. Do těsta teď sypké suroviny jemně zamíchejte

  6. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Pekáč (cca 35 x 25 cm) vyložte pečícím papírem a vlijte do něho těsto, to poklaďte čtvrtky vypeckovaných švestek.
    Makovec dejte péct na cca 25 minut

  7. Podávejte posypaný moučkovým cukrem.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu