Švestkové knedlíky s marcipánem | Coolinářka
31. 7. 2016

Švestkové knedlíky s marcipánem

Ingredience

  • 350g ve slupce uvařených brambor
  • 50g dětské krupičky
  • 80g hrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • cca 400g malých švestek
  • marcipán
  • K podávání:
  • moučkový cukr
  • mletý mák
  • moučkový cukr

Ovocné knedlíky všeho druhu k létu prostě patří! Já je mám spojené s dětstvím, zvlášť švestkové z bramborového těsta, které mi dělala maminka. Když do nich navíc přidáte kostičku marcipánu, stane se z nich lahůdka, za kterou by se nemuseli stydět ani v luxusní restauraci.
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz

Postup

  1. Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka

  2. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.
    Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
    K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli

  3. Ručně vypracujte kompaktní těsto

  4. Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu.
    Těsto rozdělte na cca 12 stejných částí

  5. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.
    Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.
    Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu