Jahodová terinka s mascarpone | Coolinářka
4. 7. 2015

Jahodová terinka s mascarpone

Ingredience

  • 500g mascarpone
  • červené dortové želé
  • cca 300g nakrájených jahod
  • 3 lžíce moučkového cukru + 2 lžíce do želatiny
  • cukrářské piškoty
  • vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • čerstvá máta na ozdobu

undefined

Postup

  1. Receptů z jahod není nikdy dost a tento stojí za to!
    Nejprve si dle návodu na obalu připravte 200ml želatiny a nakrájejte jahody

  2. Formu na chlebíček vystelte potravinářskou fólií, na dno nalijte tenkou vrstvu želé a hned do něho nasypte nakrájené jahody a zalijte zbytkem želatiny

  3. Dejte ztuhnout do lednice

  4. Mezi tím si velmi krátce mixérem prošlehejte mascarpone s dvěma lžícemi moučkového cukru a vanilkou

  5. V jiné míse vyšlehejte smetanu a tu pak ručně postupně vmíchejte do mascarpone

  6. Vše by mělo mít stejnou teplotu, aby se směs nesrazila.
    Tuto směs nalijte na ztuhlé želé a nakonec poklaďte cukrářskými piškoty

  7. Vše nechte, nejlépe přes noc, ztuhnout, pak opatrně vyklopte a ihned podávejte

  8. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu