Ingredience
500 g mascarpone- červené dortové želé
- cca
300 g nakrájených jahod 3 lžíce moučkového cukru +2 lžíce do želatiny- cukrářské piškoty
- vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
250 ml smetany ke šlehání- čerstvá máta na ozdobu
undefined
Postup
Receptů z jahod není nikdy dost a tento stojí za to!
Nejprve si dle návodu na obalu připravte 200ml želatiny a nakrájejte jahodyFormu na chlebíček vystelte potravinářskou fólií, na dno nalijte tenkou vrstvu želé a hned do něho nasypte nakrájené jahody a zalijte zbytkem želatiny
Dejte ztuhnout do lednice
Mezi tím si velmi krátce mixérem prošlehejte mascarpone s dvěma lžícemi moučkového cukru a vanilkou
V jiné míse vyšlehejte smetanu a tu pak ručně postupně vmíchejte do mascarpone
Vše by mělo mít stejnou teplotu, aby se směs nesrazila.
Tuto směs nalijte na ztuhlé želé a nakonec poklaďte cukrářskými piškotyVše nechte, nejlépe přes noc, ztuhnout, pak opatrně vyklopte a ihned podávejte
Dobrou chuť!