Jablka v županu | Coolinářka
7. 10. 2018

Jablka v županu

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 plát vyváleného listového těsta
  • 1 vejce
  • 4 lžíce malinové marmelády
  • mandlové plátky
  • hřebíček

Trochu pozapomenutý recept z období 1. republiky je ten dnešní, na Jablka v županu. Dnes vám tu představím jeho základní variantu, ale můžete ho obměnit podle své chuti a jablíčka naplnit třeba ořechovou náplní. Tento rychlý moučník si zkrátka zamilujete!

Na FB a IG už jsem avizovala: můžete si předobjednat mou novou, už třetí, kuchařku “Tak chutná hygge”, která je plná receptů na rychlé večeře. Po zadání kódu “HYGGE” získáte 15% slevu a poštovné zdarma! http://www.albatrosmedia.cz/tituly/44450791/tak-chutna-hygge/

Tento recept vznikl ve spolupráci s http://kosik.cz

Postup

  1. Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte

  2. Pomocí nože z nich vykrojte jádřinec, ale tak aby u “bubáku” zůstalo nepoškozené a dalo se plnit.
    Naplňte ho malinovou marmeládou

  3. Takto připravené jablko zabalte do jednoho ze čtyř dílů nakrájeného listového těsta

  4. Ze zbylého těsta můžete vykrájet ozdobné lístečky

  5. Pomocí hřebíčků můžete naznačit stopku

  6. Jablka přendejte na plech s pečícím papírem, pomašlujete je rozšlehaným vajíčkem, posypte plátky mandlí a dejte péct na 200 stupňů do předem vyhřáté trouby přibližně na 20 minut.
    Hotové jablka v županu ihned podávejte, můžete je posypat moučkovým cukrem, případně přidat ušlehanou šlehačku.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu