Dýňové muffiny | Coolinářka
2. 10. 2015

Dýňové muffiny

Ingredience

  • 1 měnší dýně Hokaido ( na fotce je dýně Halloween)
  • 1/2 hrnku bílého cukru
  • 1/2 hnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka drceného hřebíčku
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • špetka soli
  • máslo
  • NA KRÉM:
  • 1 lískooříšková pomazánka Nuty
  • 200ml smetany ke šlehání (ideálně 40%)

Do sladkých dýňových receptů patří ta nejvoňavější směs koření. A když si navíc hřebíček a kardamom podrtíte v hmoždíři, zavoní o to intenzivněji! Miluju podzim a tyto vůně a chutě k němu prostě patří.

Postup

  1. Nejprve zbavte dýni semínek a nakrájejte ji na měsíčky

  2. Ty dejte s trochou másla do vymazané zapékací mísy a posypte je hnědým cukrem

  3. Misku s takto připravenou dýní zakryjte alobalem a dejte ji péct na 170 stupňů asi na 20 – 30 minut, dokud dýně nezměkne

  4. Cukr se na dýni rozpustí a lehce zkaramelizuje.
    Oba cukry, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, koření a sůl rozmíchejte v míse

  5. Vychladlou dýni, rozmixujte spolu s rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem v hladké pyré a přidejte mléko a vejce

  6. Tuto směs smíchejte se směsí sypkých surovin a těsto rozdělte do muffinové formy.
    Pečte je na 180 stupňů asi 20 – 30 minut

  7. Hotové muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.
    Nyní si připravte jednoduchý krém

  8. V míse vyšlehejte elektrickým šlehačem smetanu v tuhou šlehačku

  9. S 40% smetanou to bude raz dva, pozor, nepřešlehat! Nyní do ní po lžících postupně vždy krátce zašlehejte oříškovou pomazánku Nuty (je k sehnání v každém supermarketu u pomazánkových másel)

  10. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s širší zdobičkou a ozdobte muffiny dle vlastní fantazie.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu