Pečený čaj | Coolinářka
6. 12. 2024

Pečený čaj

Ingredience

  • 500 g mraženého ovoce
  • cca 200 g - 300 g čerstvého ovoce (pomeranč, jablka, mandarinky, …)
  • 2 citrony
  • 400 g cukru krupice
  • 3 celé skořice
  • 5 celých badyánů
  • 1 lžička hřebíčku

Pečený „čaj“ nesmí žádnou zimu chybět… navíc vám krásně provoní byt😉 Zužitkujete do něj ovoce z mrazáku a jeho příprava je tak snadná!

 

Recept vznikl ve spolupráci s Kulinaria.cz

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
    Směs mraženého ovoce (višně, maliny, jahody a černý a červený rybíz, …), ale klidně můžete přihodit i nakrájené měsíčky pomerančů nebo jablek, dejte do pekáče spolu s cukrem, na plátky nakrájenými citrony (ty zbavte pecek) a kořením.

  2. Pečte na 180 stupňů asi 50 minut pod alobalem. Ovoce krásně pustí šťávu.
    Občas promíchejte, aby se ovoce nezačalo připalovat.

  3. Po upečení vyndejte plátky citronů a celé koření a pečený čaj nalijte do uzavíratelných skleniček Pebbly.

  4. Při podávání zalijte v hrníčku pár lžic směsi horkou vodou.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu