Ingredience
- 500 g mraženého ovoce
- cca 200 g - 300 g čerstvého ovoce (pomeranč, jablka, mandarinky, …)
- 2 citrony
- 400 g cukru krupice
- 3 celé skořice
- 5 celých badyánů
- 1 lžička hřebíčku
Pečený „čaj“ nesmí žádnou zimu chybět… navíc vám krásně provoní byt😉 Zužitkujete do něj ovoce z mrazáku a jeho příprava je tak snadná!
Recept vznikl ve spolupráci s Kulinaria.cz
Postup
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Směs mraženého ovoce (višně, maliny, jahody a černý a červený rybíz, …), ale klidně můžete přihodit i nakrájené měsíčky pomerančů nebo jablek, dejte do pekáče spolu s cukrem, na plátky nakrájenými citrony (ty zbavte pecek) a kořením.Pečte na 180 stupňů asi 50 minut pod alobalem. Ovoce krásně pustí šťávu.
Občas promíchejte, aby se ovoce nezačalo připalovat.Po upečení vyndejte plátky citronů a celé koření a pečený čaj nalijte do uzavíratelných skleniček Pebbly.
Při podávání zalijte v hrníčku pár lžic směsi horkou vodou.