Italské sušenky Cantuccini | Coolinářka
6. 5. 2020

Italské sušenky Cantuccini

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce likéru amaretto
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 1 hrst loupaných mandlí
  • 1 hrst loupaných pistácií
  • 1 lžíce sušených brusinek

Přátelé, tahle sušenky možná znáte z italských bister či kaváren. Jsou plné ořechů a já v nich využila výborné oříšky, které mi přišly z eshopu Ochutnej ořech, kde mají za moc výhodné ceny nejen oříškový sortiment, ale i zdravé sladkosti, semínka, sušené ovoce, ale i ghí nebo kokosový olej. Dodání bylo bleskurychlé, do druhého dne. Moc doporučuji!

Postup

  1. V míse vyšlehejte vejce, rozpuštěné máslo, amaretto a cukr krupici do pěny. Pak ke směsi přidejte mouku s práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou. Vznikne hutné, nelepivé těsto.

  2. Přendejte ho na vál a ručně do něj zapracujte mandlepistáciebrusinky. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé vytvořte podlouhlý váleček, který dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 minut.

  3. Po této době válečky vyndejte z trouby a nakrájejte je ostrým nožem na jednotlivé plátky – sušenky, které rozložte na plech a dejte dosušit zpátky do trouby při 150 stupních na dalších 10 minut.

  4. Hotové sušenky nechte zchladnout a podávejte je s dezertním vínem, kávou nebo čajem. Tradičně se do něj namáčí.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu