Tiramisu do skleničky | Coolinářka
21. 10. 2017

Tiramisu do skleničky

Ingredience

  • (pro 3 porce)
  • 2 vejce
  • 250 g sýru mascarpone
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 30 ml Amaretta
  • špetka soli
  • 150 ml espressa
  • cukrářské piškoty
  • kakao

Jeden z nejoblíbenějších receptů Tiramisu mám nejradši ve formě “do skelničky”, už proto, že klasická varianta se tak špatně servírujte… Zdaleka to není taková věda, jak se zdá a surovin budete potřebovat jen pár…

Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. V hlubokém talíři si připravte 150 ml kávy, nechte ji vychladnout a přidejte do ní amaretto.
    Oddělte bílky od žloutků

  2. Bílky s trošičkou soli vyšlehejte v tuhý sníh

  3. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do husté světlé pěny

  4. Nyní do ní postupně jemně zašlehejte mascarpone

  5. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh

  6. Na dno skleniček vlijte vrstvu krému

  7. Dlouhé cukrářské piškoty krátce ponořte do kávy, tak aby se příliš nerozmočily a naklaďte je na vrstvu krému

  8. Na piškoty nalijte zbylý krém a povrch posypte kakaem.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu