Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky | Coolinářka
6. 12. 2017

Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Ingredience

  • 70 g mandlí
  • 70 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 150 g hladké špaldové nebo běžné mouky
  • 50 g moučkového cukru + na obalení hotových rohlíčků
  • 1 + 1 pytlíčky vanilkového cukru
  • pár zrnek soli

Recept na vanilkové rohlíčky je vám jistě všem dobře znám… Já jsem pro svou loňskou knížku – Vánoční kuchařka pro kluky a holky (tu můžete i letos koupit ve všech knihkupectvích či eshopech) připravila tento lehce zdravější recept ze špaldové mouky (můžete ale použít i klasickou mouku).

Postup

  1. Nejprve si na velmi jemno namelte mandle a vlašské ořechy.
    Nyní si v míse ručním šlehačem ušlehejte studené máslo společně s moučkovým a jedním vanilkovým cukrem

  2. Vznikne jemný krém.
    Teď do něho přidejte dva žloutky a znovu je ručním šlehačem krátce prošlehejte

  3. V jiné míse smíchejte umleté ořechy, hladkou mouku a pár zrnek soli.
    Tuto sypkou směs smíchejte s máslovou směsí a zpracujte těsto

  4. Pracujte rychle, aby máslo příliš neroztálo.
    Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat

  5. Druhý den si předehřejte troubu na 190 stupňů

  6. Těsto nechte v pokojové teplotě trochu povolit a pak z něho tvořte rohlíčky

  7. Já jsem použila silikonovou formu na rohlíčky, ale klidně je můžete udělat klasicky..

  8. Pečte je asi 7 – 10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout

  9. Ještě teplé je obalte moučkovým cukrem

  10. Jsou velmi křehké, tak je radši přímo na plechu posypte cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem, pak je opatrně obraťte a posypte i z druhé strany.
    Vychladlé rohlíčky opatrně přendejte do krabice s víkem a nechte asi dva týdny v chladu proležet.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu