Mandlový koláč s jablky | Coolinářka
13. 3. 2019

Mandlový koláč s jablky

Ingredience

  • 3 bílky
  • 100 g bílého cukru krupice
  • 100 g mandlové mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 3 kyselejší jablka
  • 120 g rozpuštěného + 40 g studeného másla
  • 30 g hnědého cukru
  • 20 g plátků mandlí
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • špetka soli

Recept na toto mandlové těsto už se tu objevil několikrát… Poprvé jsem zkusila tuto variantu s jablky, než bude čerstvé jarní ovoce, a dopadla skvěle. Vyzkoušejte, mandlová mouka a máslo fungují chuťově perfektně a navíc je koláč raz dva hotový.

Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Troubu nechte rozehřát na 200 stupňů

  2. Jablka rozkrojte napůl a vykrojte z nich jádřinec

  3. Jablečné půlky nyní nakrájejte na tenké plátky

  4. 120 g másla v misce nechte na pár sekund rozpustit v mikrovlnné troubě

  5. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli v tuhý sníh

  6. Postupně do něho přidávejte bílý cukr, vždy do doby než se zcela rozpustí

  7. Pak přidejte mandlovou mouku, hladkou mouku a společně je opatrně zamíchejte do sněhu

  8. Nyní do těsta rozpuštěné zchladlé máslo

  9. Těsto vylijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a navrch plátky jablek

  10. Nyní si připravte směs z másla, hnědého cukru a plátků mandlí

  11. Tuto rozdělte na jablka a koláč dejte péct

  12. Prvních 15 minut na 200 stupňů a dalších cca 20 minut na 175 stupňů

  13. Špejlí zkuste, zda je těsto upečené.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu