Banana bread s čokoládou | Coolinářka
25. 4. 2019

Banana bread s čokoládou

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 banány
  • 2 vejce
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ hrnku oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 70 ml mléka
  • máslo na vymazání formy
  • Figaro čokoláda na vaření 40 g do těsta + 60 g na polevu
  • špetka soli

Mám pro vás tip na snídani! Banánový chlebíček s čokoládou Figaro (http://figaro.cz ) Bleskový recept, který si zamilujete. Chlebíček je díky banánům vláčný a čokoláda je dokonalou tečkou.

Vytvořeno ve spolupráci s http://figaro.cz

Postup

  1. Formu na chlebíček vymažte máslem

  2. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 stupňů.
    Banány rozmačkejte šťouchadlem na brambory na kaši

  3. K nim přidejte dvě celá vejce, mléko, olej a hnědý cukr

  4. Vše zamíchejte.
    V jiné míse smíchejte hladkou mouku, skořici, špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu a nasekanou Figaro čokoládu na vaření (40 g).
    Postupně sypkou směs zamíchejte do tekuté

  5. Vzniklé těsto pak vlijte do chlebíčkové formy

  6. Dejte ho péct na 190 stupňů prvních 15 minut, pak teplotu snižte a dopečte při 170 stupních

  7. Zda-li je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí

  8. Vyndejte ho z trouby, vyklopte na drátěnou mřížku a nechte ho zchladnout.
    Na vodní lázni rozpusťte zbytek čokolády a a vmíchejte do ní lžičku másla

  9. Polevu nalijte na banánový chlebíček.

    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu