Těsto na pizzu | Coolinářka
7. 5. 2019

Těsto na pizzu

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • cca 200 - 220 ml vlažné vody
  • ¼ kostky droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička soli
  • rajčatové sugo
  • sýr mozzarella
  • sušené oregano
  • na ozdobení: kukuřice, olivy, šunka, paprika, žampiony, ...

U nás už “stokrát” prověřený recept na domácí pizzu. Právě tak ji máme rádi, tenkou křupavou s nadýchanými okraji… Tak ji zkuste!

Postup

  1. Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička

  2. Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl

  3. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem

  4. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout

  5. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
    Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu

  6. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem

  7. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout

  8. Potřete ji sugem (rajčatová omáčka), ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem

  9. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu

  10. Dál pečte ještě asi 15 – 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu