Pečení "hadi" na ohni z kynutého těsta | Coolinářka
28. 4. 2022

Pečení „hadi“ na ohni z kynutého těsta

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/3 kostky droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 150 ml vlažné vody
  • 50 g olivového oleje
  • ½ lžičky granulované sušené cibule

Blíží se filipojakubská noc neboli čarodějnice a já vám dnes přináším tip, co jiného než špekáčky můžete opéct na ohni. U nás měli u dětí velký úspěch tito pečení „hadi“ na klacku z kynutého těsta. Bude je bavit proces „tvorby“ a moc se pochutnají.

Tento recept vznikl ve spolupráci s Košik.cz

 

Postup

  1. Nejprve metličkou rozmíchejte droždí s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. K ní přidejte hladkou mouku, olivový olej, vlažnou vodu, sůl a sušenou cibuli. Hnětením v robotu vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozdělte na osm dílů, vytvarujte bochánky a ty nechte pod utěrkou kynout asi 60 minut. 

  2. Připravte si čerstvé klacky nejedovatého stromu nebo keře (např. vrbové). Nemusíte je loupat z kůry. 

  3. Po hodině kynutí z každé části těsta vytvarujte hada, kterého namotejte na klacek, aby špičku překrývalo těsto. Opékejte je nad ohněm dozlatova. Upečené je můžete pomazat česnekovým olivovým olejem.

  4. Opatrně je sundejte z klacku a servírujte je třeba se špekáčky. 

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu