Brynzové dukátky | Coolinářka
22. 10. 2018

Brynzové dukátky

Ingredience

  • 200 g bryzny
  • 160 g másla
  • 1 vejce (žloutek + bílek zvlášť)
  • 250 g polohrubé mouky
  • kmín, plátky mandlí na posypání

Další provorepublikový recept je tu! Protože slaví společně s námi vznik Československa i bratia Slováci, dnešním receptem si připomeneme i typickou slovenskou specialitu – sýr brynzu. V jedné staré kuchařce jsem našla tento ultra snadný recept na křehké sýrové krekry.

Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

Postup

  1. Do velké zadělávací mísy dejte polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu

  2. Zadělejte kompaktní těsto, zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 60 minut do lednice.
    Poté vyndejte těsto z lednice, nechte ho trochu povolit, rozdělte na 2 poloviny a každou vyválejte asi na 0,5 cm placku

  3. Z ní pak vykrajujte kolečka, ty přendejte na plech s pečícím papírem, potřete ho bílkem a posypte kmínem nebo plátky mandlí

  4. Dukátky pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 15 minut dozlatova

  5. Chutnají samozřejmě skvěle k vínu, ale i k vychlazenému pivu.
    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu