Podvodnice | Coolinářka
14. 12. 2016

Podvodnice

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 150g povoleného másla
  • 3 lžíce vlažného mléka
  • 10 g droždí
  • 1 sáček vanilkového cukru krupice
  • moučkový cukr na obalení

Možná si pamatujete z loňska recept na Slané podvodnice (https://www.coolinarka.cz/recept-109), nadýchané máslové krekry s mandličkou. Původní ovšem byla tato sladká verze. Pokud máte rádi nepřeslazené voňavé cukroví, pak je určitě vyzkoušejte! Navíc nepotřebují žádný čas na proležení, tak je můžete upéct klidně až na poslední chvíli.

Postup

  1. Nejprve nechte vzejít kvásek z rozdrobených kvasnic, 1 lžíce vanilkového cukru krupice a vlažného mléka

  2. Ten pak zapracujte s máslem, zbylým vanilkovým cukrem a moukou v těsto

  3. Chvíli těsto hněťte, pak utvořte kouli a v míse ji zalijte vlažnou vodou, tak aby byla zcela ponořená

  4. Pod vodou těsto nechte kynout cca 4 – 5 hodin.
    Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Těsto nyní vyválejte na hojně hladkou moukou vysypaném válu na placku a pomoučeným vykrajovátkem vykrajujte vánoční tvary

  5. Tyto vyskládejte na plech s pečícím papírem

  6. Podvodnice pečte ve vyhřáté troubě asi 15 – 20 minut

  7. Upečené, ještě horké podvodnice obalte v moučkovém cukru.
    Dobrou chuť!

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu