Jahodová bublanina | Coolinářka
26. 5. 2019

Jahodová bublanina

Ingredience

  • 200 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • nastrouhanou kůru z ½ citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 80 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 400 g jahod
  • 2 hrsti mandlových lupínků
  • moučkový cukr na posypání

Léty prověřený a vypilovaný recept na voňavou jahodovou bublaninu… Zkuste ho také, sezóna sladkých jahod právě startuje!

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 stupňů

  2. Pekáč (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou

  3. Oddělte bílky od žloutků, žloutky do misky a bílky do větší mísy, ve které je budete později šlehat.
    Vyšlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem

  4. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru

  5. Do směsi pak přes síto přidejte mouku s práškem do pečiva a zamíchejte.
    Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta.
    těsto nalijte do pekáče, posypte nakrájenými jahodami a plátky mandlí

  6. Pečte cca 30 minut do světle zlaté barvy

  7. Po upečení nechte bublaninu zchadnout, pak ji nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu