Ingredience
200 g změklého másla200 g krupicového cukru4 vejce, žloutky a bílky zvlášť- nastrouhanou kůru z ½ citronu
1 sáček vanilkového cukru120 g polohrubé mouky80 g hladké mouky- špetka soli
1 lžičku prášku do pečiva400 g jahod2 hrsti mandlových lupínků- moučkový cukr na posypání
Léty prověřený a vypilovaný recept na voňavou jahodovou bublaninu… Zkuste ho také, sezóna sladkých jahod právě startuje!
Postup
Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 stupňů
Pekáč (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou
Oddělte bílky od žloutků, žloutky do misky a bílky do větší mísy, ve které je budete později šlehat.
Vyšlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukremPostupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru
Do směsi pak přes síto přidejte mouku s práškem do pečiva a zamíchejte.
Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta.
těsto nalijte do pekáče, posypte nakrájenými jahodami a plátky mandlíPečte cca 30 minut do světle zlaté barvy
Po upečení nechte bublaninu zchadnout, pak ji nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!