Borůvkovo-citrónový chlebíček | Coolinářka
27. 7. 2015

Borůvkovo-citrónový chlebíček

Ingredience

  • 170g hladké mouky
  • 150g krupicového cukru
  • 1/2 sáčku lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • šťáva z 1 citrónu
  • nastrouhaná kůra z 1 citrónu
  • 120g borůvek
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Kombinace borůvek a citrónu je neodolatelná, jako by se navzájem obě chutě povýšily! Vláčnost chlebíčku dodává máslo a všechno podtrhuje aroma a chuť nastrouhané citrónové kůry. Navíc, jak jste u mě zvyklí, není to nic složitého a je hotov raz dva!

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 175 stupňů.
    Nejprve si rozpusťte 100g másla a nechte ho zchladnout

  2. Pak do něho metlou zašlehejte 2 celá vejce, půl hrnku mléka pokojové teploty a šťávu + nastrouhanou kůru z jednoho citronu

  3. V jiné míse smíchejte sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli

  4. Obě směsi, tekutou i sypkou, důkladně smíchejte, až vám vznikne hladké těsto, stékající po vařečce.
    Nyní si smíchejte asi hrnek borůvek (čerstvých či mražených) se lžící hladké mouky, aby se jí obalily a při pečení tolik neklesly

  5. Borůvky opatrně zamíchejte do těsta a to ihned vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček nebo na bábovku

  6. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 50 minut

  7. Zda-li je buchta hotová, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, pokud ji vyndáte suchou, je hotovo.
    Chlebíček nebo bábovku vyklopte z formy a nechte zchladnout nejlépe na drátěné podložce.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu