Ingredience
170 g hladké mouky150 g krupicového cukru1 /2 sáčku lžička prášku do pečiva- špetka soli
100 g rozpuštěného másla2 vejce150 ml mléka- šťáva z
1 citrónu - nastrouhaná kůra z
1 citrónu 120 g borůvek- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Kombinace borůvek a citrónu je neodolatelná, jako by se navzájem obě chutě povýšily! Vláčnost chlebíčku dodává máslo a všechno podtrhuje aroma a chuť nastrouhané citrónové kůry. Navíc, jak jste u mě zvyklí, není to nic složitého a je hotov raz dva!
Postup
Troubu nechte předehřát na 175 stupňů.
Nejprve si rozpusťte 100g másla a nechte ho zchladnoutPak do něho metlou zašlehejte 2 celá vejce, půl hrnku mléka pokojové teploty a šťávu + nastrouhanou kůru z jednoho citronu
V jiné míse smíchejte sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli
Obě směsi, tekutou i sypkou, důkladně smíchejte, až vám vznikne hladké těsto, stékající po vařečce.
Nyní si smíchejte asi hrnek borůvek (čerstvých či mražených) se lžící hladké mouky, aby se jí obalily a při pečení tolik nekleslyBorůvky opatrně zamíchejte do těsta a to ihned vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček nebo na bábovku
Pečte ve vyhřáté troubě na 175 stupňů asi 50 minut
Zda-li je buchta hotová, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, pokud ji vyndáte suchou, je hotovo.
Chlebíček nebo bábovku vyklopte z formy a nechte zchladnout nejlépe na drátěné podložce.
Dobrou chuť!


