Ingredience
100 g rozpuštěného zchladlého másla1 vejce1 /4 hrnku bílého krupicového cukru1 /4 hnku hnědého krupicového cukru1 kelímek zakysané smetany (190 g)1 a1 /2 hrnku hladké mouky1 lžička prášku do pečiva3 lžíce nemletého máku- špetka soli
5 velkých na kostičky nakrájených švestek1 /4 hrnku mléka
Švestky velké jako tenisáky přivezl manžel minulý týden od babičky. Udělala jsem z nich tradiční koláč s drobenkou a pár ji použila a i na tyto nevšední makové muffiny. Zkuste je také!
Postup
Předehřejte troubu na 170 stupňů
Máslo nechte v mikrovlnné troubě rozpustit a pak jej nechte zchladnout
Poté do něho zašlehejte 1 vejce, oba druhy cukrů, zakysanou smetanu a mléko
V jiné míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a mákem
Obě směsi nyní smíchejte dohromady, vznikne vám lepkavé těsto
Nakonec do něho opatrně vmíchejte nakrájené švestky.
Těstem naplňte vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffinyA pečte při 170 stupních asi 25 minut
Zdali jsou muffiny dost upečené, vyzkoušejte špejlí.
Dobrou chuť!