Máslové sušenky s karamelizovanými ořechy | Coolinářka
26. 10. 2015

Máslové sušenky s karamelizovanými ořechy

Ingredience

  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 60g másla
  • 80g másla
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Když jsem nedávno připravovala do jednoho jídla karamelizované ořechy, tak moc mi zachutnaly, že jsem se rozhodla je použít v nějakém dalším receptu. Karamelizované ořechy možná znáte jako typickou pouťovou či jarmareční delikatesu, ale ty doma připravené chutnají daleko lépe! Když můj manžel tyto sušenky ochutnal prohlásil, že kdybych je začala prodávat, tak zbohatnu 🙂 Tak je zkuste a posuďte sami!

Postup

  1. Nejprve si připravte karamelizované vlašské ořechy:
    Na teflonové pánvi si rozpusťte máslo a do něho přidejte hnědý cukr

  2. Nyní se směsí nemíchejte a nechte cukr v másle rozpustit do té doby než začne hnědnout

  3. Pak do karamelu nasypte jádra vlašských ořechů a ty nechte 1 minutu opékat v karamelu

  4. Poté je sejměte ze sporáku a ořechy polévejte chladnoucím a tuhnoucím karamelem

  5. Tuto směs nyní přendejte do porcelánové misky a nechte ji zcela zchladnout

  6. Vznikne karamelová koule, kterou v igelitovém pytlíčku rozdrťte

  7. Nyní je čas na sušenky:
    Změklé máslo (80g) rozmixujte s hnědým cukrem, vznikne taková drobenka, do které přidejte vejce a vanilkový extrakt

  8. Do této směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a solí a nakonec drcené karamelizované ořechy

  9. Já jsem na zpracování těsta použila ruce

  10. Připravte si plech s pečícím papírem a na něj vyskládejte kuličky z těsta, jak vidíte na obrázku

  11. Těsto dost lepí, tak si při tvarování kuliček namočte ruce

  12. Sušenky pak pečte na 170 stupňů asi 20 minut, teplem se z nich stanou placičky.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu