Tvarohové tyčinky nejen k vínu | Coolinářka
31. 3. 2020

Tvarohové tyčinky nejen k vínu

Ingredience

  • 100 g tvarohu
  • 100 g másla
  • cca 120 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • kmín, seznam, mák, …

Večeře z jednoho tvarohu, kdy navíc tyčinky nahradí pečivo, to se v dnešní době víc než hodí. Část spotřebujete do těsta na tyčinky, ze zbytku k tyčkám udělejte třeba pomazánku…

Postup

  1. Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, asi ½ lžičky soli a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto. To zabalte do potravinářské folie a dejte asi na hodinu do lednice.

  2. Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky nebo kmínem.

  3. Pečte v předehřáté troubě při 190 stupních dozlatova.

  4. Ze zbytku můžete udělat jednoduchou pomazánku, když do něho vmícháte nasekané bylinky, tuňáka v konzerv nebo jen sůl a sladkou papriku.

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu