Vánoční cake pops | Coolinářka
2. 12. 2021

Vánoční cake pops

Ingredience

  • 90 g hladké mouky
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 70 g hnědého cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 2 malá vejce nebo jedno velké
  • 90 ml mléka
  • 70 ml oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce mascarpone
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička rybízové marmelády
  • posypky a zdobení
  • čokoládové polevy
  • tyčky na lízátka

Dnešní recept můžete připravit v nejen v adventním čase a dobře poslouží jako efektní dobrota nejen pro děti. Vznikl ve spolupráci s eshopem  Cukrářům.cz, který má v sortimentu stovky položek nejen pro profesionální cukráře a pekaře. Já si tentokrát objednala zdobení a polevy, které jsem použila v dnešním receptu. Balíček přišel precizně zabalený hned druhý den. A protože se blíží doba pečení vánočního cukroví, možná vám přijde vhod slevový kód na 15% coolinarka15 platný do 12. 12. 2021.

Postup

  1. Nejprve si připravíme ořechové těsto, které později použijeme při přípravě hmoty na cake pops. Mléko a vejce předem vyndejte z lednice a pracujte s nimi, až budou mít pokojovou teplotu.  Troubu dejte předehřát na 180 stupňů.

  2. Jádra lískových ořechů namelte najemno. Hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a jedlou sodou prosejte do mísy přes jemné síto. Zamíchejte k nim hnědý cukr, sůl a namleté ořechy.

  3. V jiné míse ruční metlou prošlehejte vejce s mlékem a olejem. Nyní postupně zamíchejte sypké suroviny do tekuté směsi. Vzniklé těsto pak nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku nebo na chlebíček a dejte péct do předehřáté trouby přibližně na 30 minut (těsta je méně, než na klasickou bábovku). Zdali je korpus hotový, vyzkoušejte špejlí. Po upečení těsto vyklopte z formy a nechte zchladnout na drátěné mřížce.

  4. Teď se pustíme do výroby cake pops. Nejprve si v míse rukama rozdrobte upečené těsto. Do drobečků dejte marmeládu, máslo a mascarpone. Rukama vše zpracujte na tvárnou hmotu. Z ní pak dvořte kouličky. Konce tyček namočte do části rozpuštěné polevy, zapíchněte je do koule z těsta. Takto připravená “lízatka” dejte na cca 30 minut do mrazničky. 

  5. Připravte si kousek polystyrenu, kam budete později zapichovat hotová lízátka na ozdobení a zaschnutí. Připravte čokoládové polevy (světlou, tmavou a růžovou), do vhodných misek nasypte část čokoládových pecek a ty dejte asi na 30-40 sekund do mikrovlnné trouby. Polevu zamíchejte, dokonale se rozpustí. Když vám dojde, není problém ke zbytku dosypat další pecky a znovu rozpustit. Všechny polevy maji výborné složení, skvěle se s nimi pracuje a jsou moc dobré. 

  6. Vyndejte lízátka z mrazničky a postupně je krouživým pohybem namočte do polevy a zbytek nechte okapat. Zapíchněte je do polystyrenu. Dokud je poleva měkká, lízátko ozdobte dle vlastní fantazie, já použila různé sypké zdobení, jedlé zlato, … Vše jsem pořídila na eshopu Cukrářům.cz, konkrétně tady.  Po zaschnutí jsem každé cake pops postříkala ještě stříbrnými třpytky v rozprašovači pro efektní perleťový lesk.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu