Cookies s lentilkami | Coolinářka
11. 2. 2021

Cookies s lentilkami

Ingredience

  • 200 g cukru krupice
  • 150 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 240 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • drobné lentilky

Můj oblíbený univerzální recept na sušenky – cookies, dnes ve variantě s lentilkami. Ale můžete použít i ořechy, nalámanou čokoládu, hrozinky, atd. A do přípravy můžete zapojit i děti.

Postup

  1. Nejprve důkladně vyšlehejte povolené máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Vznikne nadýchaný bílý krém.

  2. Asi po 5 minutách šlehání do krému vyklepněte vejce a znovu šlehejte, dokud se vše nepropojí.

  3. Mezitím smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl. Ty postupně krátce zašlehejte do máslové směsi.

  4. Část lentilek vařečkou jemně zamíchejte do těsta, trochu si jich nechte navrch sušenek. (Použijte ideálně drobné lentilky, z těch klasických se při pečení rozpustí barva).

  5. Těsto teď rozdělte napůl a z každé poloviny vytvořte váleček o průměru asi 3 cm. Oba válečky zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 60 minut ztuhnout do chladničky.

  6. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. Válečky těsta vyndejte z chladničky, rozbalte a nakrájejte asi na centimetrové placičky. Ty pak vyskládejte na plech s pečícím papírem. Do sušenek vtlačte navrch ještě pár lentilek. Sušenky pečte asi 20 minut, dokud jim nezezlátnou okraje. Pak je nechte zchladnout na drátěné mřížce.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu