Ingredience
- 2 vejce
- 3 žloutky
- 60 g cukru krupice
- 3 lžíce Yuzu
- 350 ml 40% smetany
Připravit si doma poctivou domácí zmrzlinu z vajec a smetany není žádná věda! Jen to stojí trochu času a péče. Že jsou z Yuzu skvělé horké i ledové nápoje, dezerty, ale třeba i marinády na maso už dávno víte! Tentokrát jsem ho zkombinovala se smetanou do svěží domácí zmrzliny! Video postup najdete zde.
Nezapomeňte, stále platí kód na slevu coolinarka15 na www.yuzu.cz!
Postup
Vejce, žloutky, Yuzu a cukru dejte do kovové nebo skleněné mísy a krátce prošlehejte ruční metlou. Pak mísu dejte nad vodní lázeň (hrnec s vroucí vodou), tak aby se mísa nedotýkala hladiny a ohřívala se jen nad vodní párou.
Šlehejte vaječnou směs bez přestání cca 20 minut, dokud lehce nezhoustne a nezesvětlá.
Sundejte z plotny a pokračujte ve šlehání, dokud nevychladne. Pak směs zakryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup a dejte ji do chladničky.Vyšlehejte tučnou smetanu a pak ji jemně vmíchejte do vaječné směsi.
Směs nalijte do formy a nechte zmrazit. Čas od času v průběhu tuhnutí směs zamíchejte, aby si zachovala krémovou strukturu.

