Dětské vánoční menu: Rybí krokety se zdravým bramborovým salátem | Coolinářka
3. 12. 2020

Dětské vánoční menu: Rybí krokety se zdravým bramborovým salátem

Ingredience

  • na krokety:
  • 260 g bělomasé mořské ryby (ideálně sumeček africký, je bez kostí)
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2-3 lžíce strouhanky + na obalení
  • sůl
  • olej a trochu másla na smažení
  • na salát:
  • 0.5 kg brambor typu A
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru (nemusí být)
  • 1 vejce
  • 1 hrst mraženého zeleného hrášku
  • 200 g bílého hustého jogurtu
  • sůl

Co si budeme povídat, dostat občas do dětí rybu, natož kapra, je dost umění… Tyhle rybí krokety se ale u nás setkaly u dcery s velkým úspěchem. Zkuste je připravit nejen na Vánoce!

Postup

  1. Omyté neoloupané brambory dejte vařit společně s neoloupanou celou mrkví, petrželí a kouskem celeru. Zvlášť si uvařte vejce natvrdo. Uvařené brambory a zeleninu nechte zcela zchladnout a pak je oloupejte. Stejně tak uvařená vejce.
    Brambory a vejce na tvrdo. (Na brambory a vejce použijte kovový kráječ – mřížku.)

  2. Uvařenou a oloupanou kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše přendejte do mísy. Přidejte spařený hrášek a bílý jogurt. Vše opatrně smíchejte, aby se brambory příliš neporušily. Dle chuti salát dosolte. Podávejte ideálně pár hodin odležený v lednici.

  3. Mezitím si připravte rybí krokety. Filety ze sumečka afrického nakrájejte na větší kousky a dejte ho spolu s citronovovu šťávu, strouhanku a parmazánem do kutru. Obsah rozemelte a pak do něho jen míchejte jedno vejce. Směs dle libosti dosolte a vytvarujte z ní válečky, které následně obalte ve strouhance a smažte v oleji s trochou másla dozlatova.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu