Krutí stehna pečená na zelí | Coolinářka
4. 11. 2024

Krutí stehna pečená na zelí

Ingredience

  • 2 krůtí stehna
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 700 g kysaného zelí
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř

Se změnou času a ochlazením přichází o změna jídelníčku. Dokonalé „comfort food“ jsem připravila pro eshop Kulinaria.cz

Použila jsem můj oblíbený pekáč s roštem, kdy se na něm dokonale opekla krůtí stehna a zelí se dochutila vypečenou šťávou.

 

 

Postup

  1. Nejprve na pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přendejte ji do pekáče Guardini a promíchejte s kysaným zelím. Přidejte čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkové listy a 1 lžičku celého kmínu. Zelí podlijte asi 200 ml vody. Navrch dejte grilovací rošt.

  2. Krůtí stehna osolte a posypte zbytkem kmínu. Stehna položte na grilovací rošt a zakryjte druhým pekáčem nebo alobalem.
    Maso se zelím dejte péct do předehřáté trouby na 90 minut při 170 stupních.

  3. Po této době maso odkryte a dopečte asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení přelévejte výpekem.
    Hotové maso servírujte se zelím a opečenými bramborovými špalíčky.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu