Losos v listovém těstě se špenátovou ricottou | Coolinářka
6. 4. 2020

Losos v listovém těstě se špenátovou ricottou

Ingredience

  • 3 porce lososa
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lžíce másla
  • 150 g sýru Ricotta
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce strouhaného Parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce na pomašlování

Toto recept dělávám už dlouho a je to nejoblíbenější úprava lososa mého muže. Navíc si na losových balíčcích můžete pochutnat jak na právě vytažených z trouby, tak i za studena. 

Pro nejlepší čerstvé ryby tradičně chodím do hradecké pobočky Ocean 48.

 

Postup

  1. Listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vyždímejte ho a nasekejte. 

  2. Nyní si připravte sýrovou směs. Ricottu smíchejte se žloutkem, parmazánem a nasekaným špenátem. Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek a směs dle chuti osolte.

  3. Osolené a opepřené filety lososa zprudka opečte na pánvi s kouskem másla z obou stran. Nyní z nich můžete pohodlně sundat kůži. Lososa nechte vychladnout a mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů.

  4. Listové těsto rozválejte asi na 0,5 cm tloušťku a rozdělte na 3 díly.  Na každý z nich položte porci lososa a na ní nandejte vrstvu sýrovo-špenátové směsi.  Zabalte baličky, pomašlujte je rozšlehaným vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.

  5. Listové balíčky přendejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 20 minut. Podávejte například se zeleninovým salátem.

Jídla z ryb a mořských plodů z Ocean 48

Jídla z ryb a mořských plodů z Ocean 48

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu