Halibut v papilotě | Coolinářka
6. 3. 2024

Halibut v papilotě

Ingredience

  • 2 filety halibuta
  • 4 stroužky česneku
  • 4 stonky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stonky čerstvého citronového tymiánu
  • 200 g baby cuket
  • ½ červené cibule
  • cca 6 cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Ryby by měly být součástí jídelníčku alespoň jednou týdně… Přiznám se, že ne vždy se mi to daří. Každopádně, když chci v Hradci pořídit kvalitní a čerstvou rybu, objednávám ji na Košík.cz z širokého sortimentu Makra. Čerstvé ryby nemrazí, do 48 hodin od výlovu jsou v Makru, a pak je Košík vozí rovnou k zákazníkům.
Naposledy jsem připravila halibuta v papilotě. Tuto přípravu ryb mám nejradši, vše se upeče jednoduše v balíčku včetně přílohy, ryba si zachová svou šťavnatost a chutě a vůně se dokonale snoubí.

Postup

  1. Filety halibuta omyjte, osušte a oba kusy osolte a opepřete. Z pečícího papíru ustřihněte 2 větší kusy, do kterých budete rybu později balit. Každý z nich pokapejte olivovým olejem, položte na něj kroužky červené cibule, připravenou rybu, čerstvé bylinky, celé stroužky česneku, překrojené cukety a cherry rajčata. Rybu před zabalení ještě lehce pokapejte olivovým olejem.

  2. Balíčky zabalte a položte na plech. Pečte je při 180 stupních asi 20 – 30 minut. Podávejte s vařenými ranými bramborami nebo pečivem.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu