Těstoviny s lososem a citronovou omáčkou | Coolinářka
26. 11. 2019

Těstoviny s lososem a citronovou omáčkou

Ingredience

  • cca 2 porce lososa
  • 300 g těstovin
  • 2 hrsti zeleného hrášku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

Původně jsem takto jednoduchá recept ani nechtěla na blog dávat, ale na IG stories měl takovou odezvu, že vám ho sem sepíšu. Jde opravdu o rychlý a velmi snadný recept, na který budete potřebovat jen pár snadno dostupných surovin. O to důležitější je použít co nejkvalitnější. Pro ryby pravidelně chodím do Ocean48  a zároveň tam vždycky pořídím i skvělé vaječné těstoviny a víno.

Postup

  1. Porce lososa osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ve větší tlustostěnné pánvi dejte na máslo restovat celé porce lososa. když je z obou stran opečený, dejte ho stranou a snadno odstraňte kůži. 

  2. V jiném hrnci dejte vařit osolenou vodu. Až bude klokotat přidejte těstoviny a vařte je do změknutí.

  3. Vraťme se k pánvi, kde se smažily ryby. Do výpeku vlijte smetanu, přidejte citronovou šťávu a hrášek a vařte, dokud omáčka nezhoustne.  Dochuťte ji solí.

  4. Uvařené těstoviny s pomocí cedníku slijte a zamíchejte je do omáčky. 

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu