Ingredience
- cca 2 porce lososa
- 300 g těstovin
- 2 hrsti zeleného hrášku
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Původně jsem takto jednoduchá recept ani nechtěla na blog dávat, ale na IG stories měl takovou odezvu, že vám ho sem sepíšu. Jde opravdu o rychlý a velmi snadný recept, na který budete potřebovat jen pár snadno dostupných surovin. O to důležitější je použít co nejkvalitnější. Pro ryby pravidelně chodím do Ocean48 a zároveň tam vždycky pořídím i skvělé vaječné těstoviny a víno.
Postup
Porce lososa osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Ve větší tlustostěnné pánvi dejte na máslo restovat celé porce lososa. když je z obou stran opečený, dejte ho stranou a snadno odstraňte kůži.
V jiném hrnci dejte vařit osolenou vodu. Až bude klokotat přidejte těstoviny a vařte je do změknutí.
Vraťme se k pánvi, kde se smažily ryby. Do výpeku vlijte smetanu, přidejte citronovou šťávu a hrášek a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte ji solí.
Uvařené těstoviny s pomocí cedníku slijte a zamíchejte je do omáčky.